Buchty ze špaldové mouky
Suroviny
200 g špaldové mouky
300 g hladké mouky
30 g droždí
2 žloutky
80 g másla
60 g přírodního cukru
300 ml mléka
sůl
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
50 g sušených brusinek
máslo na potření
Postup
Postupujeme prakticky stejně jako u klasických kynutých buchet. Liší se pouze množství přidávaných tekutin, špaldová mouka více "pije".
Začínáme přípravou kvásku - droždí rozdrobíme do vlahého mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít. Máslo rozpustíme a necháme zchladnou. Promícháme si obě mouky, cukr a špetku soli, přidáme žloutky, máslo a zbývající mléko a těsto vypracujeme do hladka. Buď vařečkou nebo v hnětači. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Poté těsto rozdělíme na 24 stejně velkých dílků, z každého uválíme kuličku, roztáhneme ji na placku, přidáme lžičku tvarohové náplně, pár sušených brusinek, uzavřeme a zakulatíme. Naplněné buchty necháme ještě chvíli kynout. Zatím si v pekáči rozpustíme máslo, vyjmeme z trouby, necháme ochladit a postupně do něj vkládáme jednu buchtu za druhou. Každou potřeme máslem i po stranách, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Hotové můžeme pocukrovat. Nejlepší jsou ještě vlahé.
Poznámky:
Buchty podle tohoto receptu jsou trochu tmavší barvy (špaldová mouka, přírodní cukr), ale chuťově výborné. Místo mléka můžeme použít i sladkou smetanu, v tomto případě použijeme 40 g droždí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 5,234x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Buchty ze špaldové mouky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!