Ořechová roláda

Suroviny

75 g změklého másla
75 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
5 žloutků
2 lžíce rumu
75 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva

Náplň:
150 g mletých vlašských ořechů
100 ml mléka
50 g másla
3 lžíce moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo třeme, přidáme postupně cukr a vanilkový cukr, poté jeden žloutek za druhým. Z bílků ušleháme tuhý sníh, mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Sníh a mouku střídavě lehce vmícháme do žloutkové hmoty.

Rozpálíme si troubu asi na 180 st. C. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj rovnoměrně rozetřeme připravené těsto tak, abychom vytvořili čtverec asi 35 x 35 cm. Vložíme do trouby a upečeme do růžova (pozor, je upečené velmi rychle!). Ještě teplý plát svinene i s papírem do tvaru rolády a necháme vychladnout. Potom opatrně rozvineme a zároveň sejmeme papír. Potřeme ořechovou náplní a znovu pevně zarolujeme. Necháme v chladnu ztuhnout, poprášíme moučkovým cukrem přes sítko, nakrájíme a podáváme.

Příprava náplně:
Umleté ořechy zalijeme mlékem, přidáme cukr a přivedeme k varu. Potom odstavíme ze zdroje tepla a když je směs vlahá, přidáme změklé máslo a společně chvíli třeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,552x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ořechová roláda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist