Vídeňská bábovka se špaldovou moukou

Suroviny

2 skleničky moučkového cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
1 sklenička oleje
2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička špaldové mouky
1 sklenička mléka
1 prášek do pečiva
+ kandovaná citrónová kůra, kousky čokolády, ořechy

recept nemá fotografii

Postup

Cukr ušleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a olejem do husté pěny. Přidáme obojí mouku promíchanou s práškem do pečiva, odražené mléko, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Do hotového těsta můžeme přidat kandovanou kůru pokrájenou na kousky, čokoládu nebo ořechy. Dají se ale přidat třeba slunečnicová semínka nebo třeba čokoládové cereální mušličky.
Těsto vlijeme a rovnoměrně rozdělíme do formy na bábovku nebo na srnčí hřbet a pomalu pečeme v troubě při teplotě asi 180 st. C.

Poznámky:
Použijete-li špaldovou mouku, bábovka je na řezu mírně tmavší, má však výraznější chuť. Lze použít také jen polohrubou mouku.
Sklenička, která se tu používá pro odměření surovin má objem 1 decilitr (tedy 100 ml).
Volně dle knížky S Čirinou na cestách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,514x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vídeňská bábovka se špaldovou moukou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist