Citrónové ragú

Suroviny

800 g hovězího předního
2 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 citrón
8 žampionů
2 lžíce světlé jíšky
2 lžíce švestkových povidel
200 ml bílého vína
2 bobkové listy
6 zrnek pepře
2 hřebíčky
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme všechnu zeleninu. Citrón omyjeme, odřízneme špičky a zbytek nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji ji orestujeme. Přidáme na větší kostky nakájené maso (asi jako na guláš) a také orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, hřebíčky a plátky citrónu. Podlijeme bílým vínem a dusíme až je maso poloměkké.

Zatím si nahrubo nakrájíme kořenovou zeleninu a žampiony, které asi v polovině dušení přidáme k masu. Podle potřeby podlijeme. Ke konci vyjmeme koření a citrónové slupky, zahustíme jíškou, necháme provařit a úplně na závěr do omáčky zamícháme povidla. Podle potřeby dochutíme. Přílohou může být prakticky cokoliv - brambory, hranolky, rýže, knedlíky nebo pečivo.

Poznámka:
Omáčka má výraznou chuť po citrónu zjemněnou povidly.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,153x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citrónové ragú


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist