Dalamánky z celozrnné mouky

Suroviny

200 g celozrnné mouky pšeničné
150 g celozrnné žitné mouky
150 g hladké mouky pšeničné
25 g droždí
2 lžičky soli
1 lžička cukru
5 lžic oleje
270 ml mléka
3 lžíce sluečnicových semínek
kmín na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do poloviny vlahého mléka se lžičkou cukru nadrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme sůl a olej. Přilijeme i vzešlý kvásek a zbývající mléko a vařečkou (nebo v hnětači) vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vzkynout v teplé místnosti, až těsto zdvojnásobí svou velikost.
Z těsta nakrájíme stejně velké kousky a vytvarujeme dalamánky (nejdříve silnější váleček, pak slabší konce). Položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme mlékem a posypeme hustě kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,726x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dalamánky z celozrnné mouky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist