Dalamánky z celozrnné mouky
Suroviny
200 g celozrnné mouky pšeničné
150 g celozrnné žitné mouky
150 g hladké mouky pšeničné
25 g droždí
2 lžičky soli
1 lžička cukru
5 lžic oleje
270 ml mléka
3 lžíce sluečnicových semínek
kmín na posypání

Postup
Do poloviny vlahého mléka se lžičkou cukru nadrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme sůl a olej. Přilijeme i vzešlý kvásek a zbývající mléko a vařečkou (nebo v hnětači) vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vzkynout v teplé místnosti, až těsto zdvojnásobí svou velikost.
Z těsta nakrájíme stejně velké kousky a vytvarujeme dalamánky (nejdříve silnější váleček, pak slabší konce). Položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme mlékem a posypeme hustě kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,813x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dalamánky z celozrnné mouky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!