Dalamánky z celozrnné mouky

Suroviny

200 g celozrnné mouky pšeničné
150 g celozrnné žitné mouky
150 g hladké mouky pšeničné
25 g droždí
2 lžičky soli
1 lžička cukru
5 lžic oleje
270 ml mléka
3 lžíce sluečnicových semínek
kmín na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do poloviny vlahého mléka se lžičkou cukru nadrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme sůl a olej. Přilijeme i vzešlý kvásek a zbývající mléko a vařečkou (nebo v hnětači) vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vzkynout v teplé místnosti, až těsto zdvojnásobí svou velikost.
Z těsta nakrájíme stejně velké kousky a vytvarujeme dalamánky (nejdříve silnější váleček, pak slabší konce). Položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme mlékem a posypeme hustě kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 881x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dalamánky z celozrnné mouky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist