Vepřová játra v pikantním leču

Suroviny

600 g vepřových jater
2 - 3 papriky
1 konzerva rajčat
sůl
mletý pepř
100 ml bílého vína
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce sladké chilli omáčky

recept nemá fotografii

Postup

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji je orestujeme, opepříme, zalijeme 50 ml bílého vína a stejným množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Tekutinu necháme téměř odpařit.

Jemně si pokrájíme oloupanou cibuli a česnek. Odstraníme jádřince z paprik, papriky opláchneme a nakrájíme na kousky (spíše větší). Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje, na něm zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájené papriky a krátce orestujeme. Podlijeme zbývajícím bílým vínem a dusíme, až se tekutina téměř odpaří. Potom přidáme jemně nasekaná konzervovaná rajčata, chilli omáčku a osolíme. Promícháme, necháme krátce provařit a přidáme k masu. Necháme jen chvíli prohřát a podáváme.

Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory, chléb. Prostě skoro cokoliv.

Poznámka:
Bez té chilli omáčky by to nebylo ono, opravdu ji ničím nenahrazujte. Používám thajskou, mám ji stále doma. Hodí se na všelicos....

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,417x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová játra v pikantním leču


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist