Paprikové brambory

Suroviny

4 brambory
4 papriky
2 - 3 paprikové klobásy
svazek hladké petrželky
mletý pepř
1 chilli paprička
3 lžíce olivového oleje
sůl
3 lžíce strouhaného parmazánu na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Z paprik odstraníme jádřince a také je nakrájíme na proužky. Klobásy nakrájíme na kolečka, z chilli papričky odstraníme zrníčka a nakrájíme ji nadrobno.
Použijeme velkou pánev s pokličkou. Rozpálíme na ni olej s nakrájenou chilli papričkou. K oleji přidáme brambory a restujeme za občasného míchání až brambory začnou měnit trochu barvu. Posypeme hrubě mletým čerstvým pepřem, přidáme nakrájené papriky a krobásu. Opět společně chvíli restujeme a občas promícháme. Po chvíli přidáme asi 3 lžíce teplé vody a přikryjeme pokličkou. Ztlumíme příkon tepla. V páře, která se vytvoří z vody, brambory i zelenina za pár minut dojdou. Nakonec osolíme, přidáme nasekanou petrželku, lehce promícháme. Podáváme posypané sýrem.
Poznámka:
Jistě je vám jasné, že poměry surovin můžete měnit podle situace. Také chilli papričku lze vynechat a omezit pepř, pokud jídlo budou jíst děti. Jinak je dost pálivé, ale velmi chutné. A rychlé. Zvládnete během půl hodiny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,041x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Paprikové brambory


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist