Kuřecí frikasé po anjousku

Suroviny

600 g kuřecího masa (prsa, stehna bez kostí)
200 g žampionů
200 g malých cibulek
300 ml bílého suchého vína
2 lžíce másla
100 ml smetany ke šlehání
bílý mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velké asi jako na guláš. Malé cibulky oloupeme a ponecháme v celku, žampiony očistíme, jsou-li větší, rozkrojíme je tak, aby byly zhruba ve velikosti kousků masa.
V kastrole rozpálíme máslo a rychle na něm opečeme cibulky a žampiony. Máslo může jen lehce zhnědnout, jinak by zhořklo. Přidáme kuřecí maso a také velmi krátce orestujeme, aby se zatáhlo. Přilijeme bílé víno, osolíme a opepříme a velmi zvolna dusíme. Jako u všech dušených mas, i tady platí, že čím menší příkon tepla, tím je lepší výsledek.
Při dušení nepodléváme vodou, pouze vínem. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme trochu šlehačky (není nutné, někdo má radši pouze "vinnou" varintu.
Podáváme se zapečenými bramborami nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Nepodařilo se mi koupit malé cibulky, tak jsem použila bílou část naťových cibulek. Volně podle knížky S Čirinou na cestách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,833x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí frikasé po anjousku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist