Něžné kotlety

Suroviny

4 vepřové kotlety
1 pórek
100 ml bílého vína
sůl
1 lžíčka koření na čínu
olej
50 g másla
3 lžíce smetany ke šlehání
snítka citronové bazalky

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety na okraji několikrát nakrojíme, aby se při tepelné přípravě nezkroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a mírně posypeme kořením na čínu po obou stranách. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a máslo. Na tuku kotlety rychle opečeme po obou stranách, podlijeme bílým vínem, přisypeme nakrájenou bílou část pórku. Přidáme větvičku citrónové bazalky, kastrol zakryjeme pokličkou, zmírníme příkon tepla a necháme dusit. Podle potřeby podlijeme buď vínem, nebo vlahou vodou.
Když jsou kotlety měkké, vmícháme smetanu ke šlehání a podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 093x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Něžné kotlety


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist