Něžné kotlety

Suroviny

4 vepřové kotlety
1 pórek
100 ml bílého vína
sůl
1 lžíčka koření na čínu
olej
50 g másla
3 lžíce smetany ke šlehání
snítka citronové bazalky

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety na okraji několikrát nakrojíme, aby se při tepelné přípravě nezkroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a mírně posypeme kořením na čínu po obou stranách. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a máslo. Na tuku kotlety rychle opečeme po obou stranách, podlijeme bílým vínem, přisypeme nakrájenou bílou část pórku. Přidáme větvičku citrónové bazalky, kastrol zakryjeme pokličkou, zmírníme příkon tepla a necháme dusit. Podle potřeby podlijeme buď vínem, nebo vlahou vodou.
Když jsou kotlety měkké, vmícháme smetanu ke šlehání a podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 978x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Něžné kotlety


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist