Dršťková polévka z hříbků a masáků
Suroviny
300 g masáků (růžovek)
6 hříbků
3 cibule
3 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
majoránka
sůl
sádlo
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Houby očistíme. Hříbky pokrájíme na plátky, oloupané hlavy masáků nakrájíme po plodnicích na širší nudle. Nohy masáků, pokud jsou zdravé, pokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a také nahrubo pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo, na něm orestujeme cibuli, plátky hříbků a pokrájené masáky - vše pokmínujeme. Jakmile houby pustí trochu vodu a začnou se dusit, přimícháme obě papriky, rychle promícháme a zalijeme vařící vodou nebo vývarem z kostky. Paprika by se neměla připálit, jinak by zhořkla. Osolíme a vaříme do měkka (asi půl hodiny).
Nakonec přidáme rozdrcené stroužky česneku a asi lžičku majoránky. Zahustíme jíškou a necháme ještě asi 15 minut provařit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 181x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dršťková polévka z hříbků a masáků
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!