Tiramisu po italsku

Suroviny

500 g mascarpone
150 ml silné kávy
4 žloutky
2 lžíce cukru
2 lžíce Amaretta (mandlový likér)
100 g cukrářských piškotů
100 g cukru
2 lžíce kakaa

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme přípravou kávy, jakmile ji zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a mícháme, až se káva rozpustí. Necháme vychladnout. Do chladné kávy přilijeme likér Amaretto.
V době, kdy káva chladne, si připravíme krém. Vaječné žloutky dobře ušleháme se 100 g cukru, misku potom vložíme do horké vodní lázně a postupně vmícháme mascarpone.
Piškoty mamáčíme v kávě s likérem a rovnáme je na dno formy. Polovinu krému rozetřeme na vrstvu piškotů, položíme další vrstvu piškotů a druhou vrstvu krému. Povrch uhladíme, formu s tiramisu překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce několik hodin ztuhnout.
Před podáváním tiramisu posypeme silnou vrstvou kakaa a ozdobíme snítkou máty nebo meduňky.
Poznámka:
Používám formu o rozměrech 28 x 13 x 6 (délka x šířka x výška), dají se do ní dobře poskládat francouzské podlouhlé piškoty. Formu můžete v podstatě použít jakoukoliv, důležité je, aby z ní šel moučník dobře vyjmout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,219x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tiramisu po italsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist