Bedly na víně

Suroviny

1 kg bedel
100 ml bílého vína
10 lžic oleje
50 g anglické slaniny
šťáva z půlky citronu
mletý pepř
sůl
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Hlavičky bedel osmahneme, rozkrojíme na poloviny a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Bedly při smažení spotřebují hodně oleje, takže se nedivte uvedenému množstí. Osmažené hlavičky hub zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.
Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme bílým vínem a podusíme. Tuto směs ochucenou ještě citronovou šťávou přelijeme přes hlavičky bedel naskládané v zapékací misce a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
Podáváme třeba s bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,728x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bedly na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist