Housky (těsto se sádlem)

Suroviny

500 g polohrubé mouky
200 ml mléka
100 ml vody
60 g vepřového sádla
1 lžička cukru krupice
1 lžička soli
1,5 lžičky sušeného droždí
2 žloutky

žloutek na potření
mák na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do pekárny nejdříve nalijeme vodu a mléko, přidáme změklé sádlo (můžeme nechat chvíli povolit v mikrovlnce, nemusí být rozpuštěné, stačí měkké). Potom přidáme mouku, sůl, cukr, sušené droždí a žloutky. Spustíme program TËSTO.

Když program skončí, těsto vyklopíme z pekárny na mírně pomoučený vál, rukama propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vytvarujeme bochánek. Necháme pod utěrkou ještě asi 30 minut kynout. Zatím si připravíme žloutek na potření a mák. Každý bochánek rozdělíme na 3 stejné díly, z každého vyválíme silný váleček, který by neměl být o moc delší než šířka dlaně. Z tří válečků upleteme baculatou housku a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným žloutkem a hustě posypeme mákem.
Pečeme asi při 180 st. C do zlatova.

Poznámka: housky vydrží déle vláčné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,248x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Housky (těsto se sádlem)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist