Celerová pomazánka se sardelovou pastou

Suroviny

1/2 středně velkého celeru
1 mrkev
200 g žervé
sůl
citrónová šťáva
1/2 lžičky cukru
meltý pepř
1-2 lžičky sardelové pasty
2 lžíce majonézy
ořechy na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Půlku celeru očistíme, rozdělíme ještě na půlku a dáme vařit do osolené a okyselené vody na 10 minut. Potom vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím si očistíme mrkev a připravíme další suroviny.
Uvařený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Žervé utřeme s cukrem, sardelovou pastou, solí a majonézou. Obojí lehce promícháme a necháme v chladnu trochu odležet. Mažeme na celozrnné pečivo, zdobíme kousky vlašských ořechů.
Poznámka:
Sardelovou pastu nevynecháváme, dodává této pomazánce tu správnou chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,680x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celerová pomazánka se sardelovou pastou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist