Celerová pomazánka se sardelovou pastou
Suroviny
1/2 středně velkého celeru
1 mrkev
200 g žervé
sůl
citrónová šťáva
1/2 lžičky cukru
meltý pepř
1-2 lžičky sardelové pasty
2 lžíce majonézy
ořechy na ozdobení

Postup
Půlku celeru očistíme, rozdělíme ještě na půlku a dáme vařit do osolené a okyselené vody na 10 minut. Potom vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím si očistíme mrkev a připravíme další suroviny.
Uvařený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Žervé utřeme s cukrem, sardelovou pastou, solí a majonézou. Obojí lehce promícháme a necháme v chladnu trochu odležet. Mažeme na celozrnné pečivo, zdobíme kousky vlašských ořechů.
Poznámka:
Sardelovou pastu nevynecháváme, dodává této pomazánce tu správnou chuť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,744x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Celerová pomazánka se sardelovou pastou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!