Celerová pomazánka se sardelovou pastou

Suroviny

1/2 středně velkého celeru
1 mrkev
200 g žervé
sůl
citrónová šťáva
1/2 lžičky cukru
meltý pepř
1-2 lžičky sardelové pasty
2 lžíce majonézy
ořechy na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Půlku celeru očistíme, rozdělíme ještě na půlku a dáme vařit do osolené a okyselené vody na 10 minut. Potom vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím si očistíme mrkev a připravíme další suroviny.
Uvařený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Žervé utřeme s cukrem, sardelovou pastou, solí a majonézou. Obojí lehce promícháme a necháme v chladnu trochu odležet. Mažeme na celozrnné pečivo, zdobíme kousky vlašských ořechů.
Poznámka:
Sardelovou pastu nevynecháváme, dodává této pomazánce tu správnou chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 855x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celerová pomazánka se sardelovou pastou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist