Losos v limetkové smetaně

Suroviny

2 plátky chlazeného lososa
200 g smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
1 limetka
kousek másla
½ lžičky ostré hořčice
mletý pepř
sůl
bylinky na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Limetku dobře omyjeme, očistíme kartáčem v teplé vodě a pak z kůry škrabkou nakrájíme tenké proužky. Nakonec z ní vymačkáme šťávu. Smetanu svaříme. Zakysanou smetanu smícháme s limetkovou š’távou, hořčicí, mletým pepřem a špetkou soli, ušleháme a postupně přidáváme do svařené smetany. Omáčku odstavíme a podle potřeby dochutíme.
Plátky lososa osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Každou porci přelijeme na talíři hotovou omáčkou, ozdobíme čerstvými bylinkami a proužky limetkové kůry.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, ale třeba i široké nudle.
Poznámka: Jde pouze o dvě porce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,051x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos v limetkové smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist