Arašídky

Suroviny

125 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce cukru
špetka soli
110 g tuku
125 ml javorového sirupu
2 lžíce smetany
100 g pražených nesolených arašídů

recept nemá fotografii

Postup

Špaldovou mouku, kypřící prášek, cukr, špetku soli a 80 g tuku zpracujeme do hladkého těsta. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.
Javorový sirup svaříme a smetanu svaříme se zbývajícím tukem na poloviční množství, přidáme hrubě nasekané arašídy a promícháme.
Vychlazené těsto vyválíme na pomoučeném vále do tloušťky asi 3 mm a vykrajujeme kytičky či jiné tvary. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a na každou kytičky navršíme 1 lžičku arašídové směsi. Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C po dobu asi 12 až 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme na plechu ještě asi hodinu vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,644x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Arašídky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist