Čokoládové věnečky ze špaldové mouky

Suroviny

Na těsto:
170 g špaldové mouky
75 g umletých ovesných vloček
75 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
75 g nastrouhané čokolády
110 g másla
1 vejce
4 lžíce pomerančové šťávy
Na ozdobení:
150 g tmavé čokoládové polevy
45 g oranžátu

recept nemá fotografii

Postup

Všechny suroviny na těsto uhněteme do hladka, těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu asi hodinu odpočinout. Zatím si můžeme jemně nasekat oranžát a případně připravit suroviny na polevu, pokud si ji budeme vyrábět sami.
Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle asi 4 mm. Použijeme vykrajovací formičku kytičku o průměru asi 6 cm, kterou postupně vykrajujeme z těsta věnečky a přenášíme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme v troubě zahřáté asi na 190 st. C, po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Rozpustíme si čokoládovou polevu podle návodu, jednu půlku věnečku do čokoládové polevy namočíme, necháme okapat, položíme na mřížku a čokoládovou část hned posypeme oranžátem. Polevu necháme ztuhnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,561x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládové věnečky ze špaldové mouky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist