Guláš z kližky na pivu

Suroviny

1 kg hovězí kližky
400 g cibule
500 ml světlého piva
3 lžíce sádla
1 palička česneku
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 chilli paprička
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžíce Solamylu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Pro přípravu tohoto guláše jsou důležité nejen suroviny, ale také dostatek času. S přípravou začněte alespoň 3 hodiny předem, maso se musí dusit pomalu, aby bylo měkké a chutné.
Začínáme loupáním cibule a česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky, stroužky česneku rozmáčkneme nožem na plocho a potom několikrát překrojíme. V kastrolu rozpálíme sádlo a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a společně restujeme, až maso změní barvu. Osolíme, přidáme obojí papriku, majoránku, celou chilli papričku, drcený kmín a rajčatový protlak. Promícháme a zalijeme asi polovinou připraveného piva.
Dusíme zvolna pod pokličkou, podle potřeby přiléváme pivo. Když je maso měkké, přidáme do omáčky škrobovou moučku (Solamyl) rozmíchanou v troše vody, promícháme a necháme ještě pár minut provařit - omáčka zhoustne.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,736x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Guláš z kližky na pivu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist