Pangas na mandlích

Suroviny

750 g pangase
2 větší cibule
6 stroužků česneku
šťáva z půlky citrónu
máslo
sůl
mletý pepř
100 g oloupaných mandlí
200 ml vývaru z kostky

recept nemá fotografii

Postup

Filety z pangase většinou kupujeme mražené, tak nezapomeneme je dát včas rozmrazit. Po rozmražení je velmi dobře vysušíme (papírovou utěrkou, ubrouskem), pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet.
Mezitím si oloupeme obě cibule, jednu nakrájíme na jemné kostičky, druhou na kolečka. Také si oloupeme česnek a rozetřeme nebo prolisujeme. Připravíme si vývar z kostky masoxu. Mandle spaříme, oloupeme a hrubě nasekáme. Na hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme kousek másla a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky plus česnek. Přidáme mandle, přilijeme vývar a asi 10 minut povaříme.
Zapékací misku vytřeme máslem a na dno poklademe cibuli nakrájenou na kolečka. Na to položíme filety pangasia, které jsme předtím po obou stranách osolili a opepřili. Zalijeme připravenou cibulovou zálivkou s mandlemi, vložíme do trouby a asi 15 minut dusíme.
Filet pangasia podáváme na čerstvé zelenině (směs listových salátů) a s bramborem. Nebo také s nudlemi, jak je vidět na obrázku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,354x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pangas na mandlích


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist