Pangas na mandlích

Suroviny

750 g pangase
2 větší cibule
6 stroužků česneku
šťáva z půlky citrónu
máslo
sůl
mletý pepř
100 g oloupaných mandlí
200 ml vývaru z kostky

recept nemá fotografii

Postup

Filety z pangase většinou kupujeme mražené, tak nezapomeneme je dát včas rozmrazit. Po rozmražení je velmi dobře vysušíme (papírovou utěrkou, ubrouskem), pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet.
Mezitím si oloupeme obě cibule, jednu nakrájíme na jemné kostičky, druhou na kolečka. Také si oloupeme česnek a rozetřeme nebo prolisujeme. Připravíme si vývar z kostky masoxu. Mandle spaříme, oloupeme a hrubě nasekáme. Na hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme kousek másla a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky plus česnek. Přidáme mandle, přilijeme vývar a asi 10 minut povaříme.
Zapékací misku vytřeme máslem a na dno poklademe cibuli nakrájenou na kolečka. Na to položíme filety pangasia, které jsme předtím po obou stranách osolili a opepřili. Zalijeme připravenou cibulovou zálivkou s mandlemi, vložíme do trouby a asi 15 minut dusíme.
Filet pangasia podáváme na čerstvé zelenině (směs listových salátů) a s bramborem. Nebo také s nudlemi, jak je vidět na obrázku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 464x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pangas na mandlích


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist