Tříroháčky

Suroviny

250 g hladké mouky
100 g tuku
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
2 lžíce mléka

Náplň:
3 lžíce rybízové zavařeniny
3 lžíce nastrouhaných ořechů
1 nastrouhaná tatranka

recept nemá fotografii

Postup

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout. Poté z něj vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka. Na každé kolečko dáme doprostřed trochu náplně připravené smícháním zavařeniny, nastrouhaných ořechů a tatranky. Kolečko ze tří stran za kraje zvedneme a dobře stiskneme. Takto vytvořený tříroháček přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a na vrch přitiskneme kousek sušené meruňky nebo velkou rozinku.
Upečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 990x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tříroháčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist