Vepřové kotlety s pepřovou omáčkou

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1 lžička nakládaného zeleného pepře
1 lžíce másla
200 ml smetany na vaření
1 cibule
1 lžička hořčice
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji na drobné kostičky. Připravíme si i další suroviny, abychom je měli po ruce.
Kotlety opláchneme, osušíme a pevné světlé okraje trochu nařízneme, aby se při tepelném zpracování nekroutily. Po obou stranách je osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, připravené kotlety na něm opečeme po obou stranách, vyjmeme a udržujeme v teple (třeba v nahřátém talíři, přiklopeném pokličkou).
Ve výpeku z kotlet osmahneme cibuli. Přidáme víno, hořčici, naložený zelený pepř a promícháme. Nakonec přilijeme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme chvíli prohřát. Kotlety podáváme polité pepřovou omáčkou, vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,452x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové kotlety s pepřovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist