Vepřové kotlety s pepřovou omáčkou
Suroviny
4 vepřové kotlety
200 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1 lžička nakládaného zeleného pepře
1 lžíce másla
200 ml smetany na vaření
1 cibule
1 lžička hořčice
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl

Postup
Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji na drobné kostičky. Připravíme si i další suroviny, abychom je měli po ruce.
Kotlety opláchneme, osušíme a pevné světlé okraje trochu nařízneme, aby se při tepelném zpracování nekroutily. Po obou stranách je osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, připravené kotlety na něm opečeme po obou stranách, vyjmeme a udržujeme v teple (třeba v nahřátém talíři, přiklopeném pokličkou).
Ve výpeku z kotlet osmahneme cibuli. Přidáme víno, hořčici, naložený zelený pepř a promícháme. Nakonec přilijeme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme chvíli prohřát. Kotlety podáváme polité pepřovou omáčkou, vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,106x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety s pepřovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!