Hovězí na zázvoru

Suroviny

750 g zadního hovězího
1 cibule
100 g slaniny
2 lžíce sádla
sůl
sladká mletá paprika
mletý pepř
100 ml bílého vína
250 ml vývaru
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička škrobové moučky.

recept nemá fotografii

Postup

Plátky hovězího masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme paličkou na maso a po obou stranách osolíme, opepříme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na kostičky a v kastrolu necháme rozškvařit. Přidáme sádlo, cibuli, osmažíme a na tomto základu rychle po obou stranách opečeme plátky masa. Potom je zalijeme vývarem (nebo horkou vodou), přilijime bílé víno a nasypeme nastrouhaný čerstvý zázvor. Maso by mělo být šťávou zakryté. Pod pokličkou zvolna dusíme asi hodinu a půl. Kontrolujeme, aby maso nevykukovalo ze šťávy, ve které se dusí, podle potřeby přilijeme trochu vody.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a udržujeme v teple. Asi polovinu šťávy necháme vydusit, potom přidáme lžičku škrobové moučky rozmíchanou v troše vody (šťáva se tím zahustí). Kastrol odstavíme ze zdroje tepla, maso vrátíme do šťávy a necháme prohřát.
Podáváme s dušenou rýží nebo s těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,830x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí na zázvoru


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist