Kapustičky se strouhankou
Suroviny
1 kg růžičkové kapusty
200 g másla
100 g strouhanky
sůl
Postup
Z kapustiček odstraníme vnější ovadlé lístky a opereme je ve studené vodě. Do většího hrnce dáme vařit větší množství vody. Jakmile se vaří, přidáme lžíci soli a vložíme připravené kapustičky. Vaříme je asi 5 až 8 minut (záleží na velikosti). Nejlepší je jednu ozkoušet, zda je dost měkká. Neměla by být rozvařená, pouze na skus.
Uvařené kapustičky slijeme a ihned propláchneme studenou vodou, zachovají si tak svěží barvu.
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, jakmile se rozpustí, přidáme strouhanku a opečeme ji na mírném příkonu tepla. Stále mícháme, až dostane zlatou barvu. Takto osmaženou strouhankou posypeme kapustičky až na talíři.
Poznámka: Růžičková kapusta je zdrojem důležitých látek (mimochodem i vápníku), je to tuzemská zelenina, běžně dostupná i v zimě.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,666x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
9.00 (počet: 1)
9.00
1
10
Komentáře receptu Kapustičky se strouhankou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

