Kapustičky se strouhankou

Suroviny

1 kg růžičkové kapusty
200 g másla
100 g strouhanky
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Z kapustiček odstraníme vnější ovadlé lístky a opereme je ve studené vodě. Do většího hrnce dáme vařit větší množství vody. Jakmile se vaří, přidáme lžíci soli a vložíme připravené kapustičky. Vaříme je asi 5 až 8 minut (záleží na velikosti). Nejlepší je jednu ozkoušet, zda je dost měkká. Neměla by být rozvařená, pouze na skus.
Uvařené kapustičky slijeme a ihned propláchneme studenou vodou, zachovají si tak svěží barvu.
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, jakmile se rozpustí, přidáme strouhanku a opečeme ji na mírném příkonu tepla. Stále mícháme, až dostane zlatou barvu. Takto osmaženou strouhankou posypeme kapustičky až na talíři.

Poznámka: Růžičková kapusta je zdrojem důležitých látek (mimochodem i vápníku), je to tuzemská zelenina, běžně dostupná i v zimě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,365x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustičky se strouhankou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist