Kapustičky se strouhankou
Suroviny
1 kg růžičkové kapusty
200 g másla
100 g strouhanky
sůl

Postup
Z kapustiček odstraníme vnější ovadlé lístky a opereme je ve studené vodě. Do většího hrnce dáme vařit větší množství vody. Jakmile se vaří, přidáme lžíci soli a vložíme připravené kapustičky. Vaříme je asi 5 až 8 minut (záleží na velikosti). Nejlepší je jednu ozkoušet, zda je dost měkká. Neměla by být rozvařená, pouze na skus.
Uvařené kapustičky slijeme a ihned propláchneme studenou vodou, zachovají si tak svěží barvu.
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, jakmile se rozpustí, přidáme strouhanku a opečeme ji na mírném příkonu tepla. Stále mícháme, až dostane zlatou barvu. Takto osmaženou strouhankou posypeme kapustičky až na talíři.
Poznámka: Růžičková kapusta je zdrojem důležitých látek (mimochodem i vápníku), je to tuzemská zelenina, běžně dostupná i v zimě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,417x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Kapustičky se strouhankou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!