Rolky z pangase II
Suroviny
500 g filetů z pangasia
100 g anglické slaniny
hrst listového špenátu (i mraženého)
sůl
mletý pepř
2 lžíce másla
(pórek)

Postup
Používáme-li mražené filety z pangasia, rozmrazíme je, opláchneme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Větší filety rozřízneme podélně na polovinu, aby nebyly rolky příliš vysoké, budeme je zapékat "nastojato".
Filety po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a na slaninu poklademe trochu spařeného čerstvého (nebo rozmraženého) listového špenátu (ne protlaku). Pevně zabalíme do rolky a tu zavážeme proužkem natě z pórku. Stejně připravíme i ostatní rolky a vložíme je do zapékací misky, na jejíž dnou jsme dali dva tenké plátky másla. Na povrchu můžeme také posypat čerstvě mletým pepřem.
Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 10 až 15 minut. Podáváme s bramborovou kaší a přílohou z čerstvé zeleniny.
Poznámka: Na trhu se prodávají filety ze sumečka pangasia velmi rozdílné kvality, dejte si pozor na velmi levné zboží. V nekvalitním mase bývá velké množství vody, rybí maso je blátivé a bez chuti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,763x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rolky z pangase II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!