Vepřový paprikáš

Suroviny

600 g vepřového plecka
2 větší cibule
3 zelené slovenské papriky
2 lžíce mleté sladké papriky
1 chilli paprička nebo špetka chilli koření
3 lžíce oleje nebo sádla
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
200 ml zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriky a také nakrájíme na kolečka. Maso rozkrájíme na malé kostičky (nejdříve nakrájíme plátky, z nich hranorky a síle malíčku a z nich kostičky).
V kastrolu rozpálíme olej nebo sádlo a na něm pomalu restujeme nakrájenou cibuli, až zesklovatí a skoro se rozplyne (neměla by se spálit dohněda). Potom přidáme kolečka paprik a chvíli společně dusíme s cibulovým základem. Přisypeme drcený kmín, přidáme maso, promícháme a opékáme, až maso zbělí. Potom přidáme mletou papriku, chilli papričku (nebo chilli koření), sůl a pepř, promícháme a zalijeme vařící vodou jen tak, aby bylo maso potopené. Pomalu dusíme pod pokličkou.
Když je maso měkké, přidáme po lžících zakysanou smetanu, promícháme a necháme ještě pár minut povařit.

Recept má svůj původ v Maďarsku, jako příloha se používají těstovinové noky. Můžete nahradit vhodným druhem těstovin. Volně podle knížky S Čirinou na cestách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 739x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový paprikáš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist