Vepřový paprikáš

Suroviny

600 g vepřového plecka
2 větší cibule
3 zelené slovenské papriky
2 lžíce mleté sladké papriky
1 chilli paprička nebo špetka chilli koření
3 lžíce oleje nebo sádla
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
200 ml zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriky a také nakrájíme na kolečka. Maso rozkrájíme na malé kostičky (nejdříve nakrájíme plátky, z nich hranorky a síle malíčku a z nich kostičky).
V kastrolu rozpálíme olej nebo sádlo a na něm pomalu restujeme nakrájenou cibuli, až zesklovatí a skoro se rozplyne (neměla by se spálit dohněda). Potom přidáme kolečka paprik a chvíli společně dusíme s cibulovým základem. Přisypeme drcený kmín, přidáme maso, promícháme a opékáme, až maso zbělí. Potom přidáme mletou papriku, chilli papričku (nebo chilli koření), sůl a pepř, promícháme a zalijeme vařící vodou jen tak, aby bylo maso potopené. Pomalu dusíme pod pokličkou.
Když je maso měkké, přidáme po lžících zakysanou smetanu, promícháme a necháme ještě pár minut povařit.

Recept má svůj původ v Maďarsku, jako příloha se používají těstovinové noky. Můžete nahradit vhodným druhem těstovin. Volně podle knížky S Čirinou na cestách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,492x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový paprikáš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist