Párty karbanátky

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 jablka
sůl
mletý pepř
trochu oleje na potření plechu

recept nemá fotografii

Postup

Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Začneme s cibulí, kterou oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na lžíci oleje. Potřebujeme, aby nám cibule změkla a dobře se spojila s masem. Necháme ji vychladnout.
Zatím si oloupeme jablka, odstraníme jádřince a jablka jemně nastrouháme. Cibuli i jablka přidáme k masu, osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře rukama propracujeme.
Plech vyložíme papírem na pečení a mašlovačkou velmi lehce potřeme olejem. Polévkovou lžící ukrojíme z masové hmoty kus, který dobře zpracujeme vlhkýma rukama na karbanátek. Karbanátky klademe na plech, můžeme těsně vedle sebe, protože se při pečení zmenší. Upečeme v troubě.
Podáváme ideálně vlahé, doplněné čerstvou zeleninou podle sezony a případně i nějakým dresinkem.
Poznámky:
Skutečně se tam nedává vajíčko! Chutnají výborně i studené, obložené proužky barevných paprik a doplněné třeba dresinkem, jehož základ tvoří zakysaná smetana, ve které jsme rozmíchali lžičku nastrouhaného jablečného křenu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,570x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Párty karbanátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist