Krůtí roláda (kapsa)
Suroviny
1 kg krůtích prsou
3 vejce
3-4 žampiony
1 kostka zmraženého listového špenátu
100 g anglické slaniny
kousek másla
sůl
mletý pepř
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Můžeme použít buď čerstvý listový špenát, nebo zmražený. Používám kostky listového zmraženého špenátu (Bonduel), stačí dát si trochu třeba do mikrovlny rozmrazit jednu kostku a rozdrobit ji na kousky. Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme a rozpustíme na pánvi. Na rozpuštěné škvařící se slanice orestujeme i žampiony. Směs žampionů a slaniny vyjmeme z pánve, přidáme kousek másla a na stejné pánvi uděláme míchaná vajíčka (osolíme je). Tím máme připravenou náplň do rolády. Vše necháme vychladnout.
Z krůtího prsa si buď uděláme plát, nebo v něm můžeme vykrojit kapsu - záleží, jak velké krůtí prso máme k dispozici a jak je členité. Pokud máme plát, tak ho opatrně přes fólii rozklepeme paličkou. Opravdu opatrně, krůtí maso je křehké. Po obou stranách osolíme a opepříme (dost). Poklademe připravenou směsí a za pomoci potravinářské fólie zarolujeme. Roládu ovážeme potravinářskou nití a vložíme do pekáče nebo na hlubší plech. Upečeme v troubě do zlatova.
Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 643x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí roláda (kapsa)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!