Žemlovka (zemlbába)

Suroviny

1 veka
500 ml mléka
500 g jablek
110 g pískového cukru
2 vejce
50 g rozinek
mletá skořice
vanilkový cukr
rozpuštěné máslo
moučkový cukr na posypání

ukázka receptu Žemlovka (zemlbába)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Žemlovka (zemlbába)
Posunout vpravo

Postup

Den starou veku nakrájíme na plátky a třetinu pokládáme na dno máslem vymazaného pekáče. V mléce rozšleháme vejce a třetinou přelijeme veku v pekáči. Oloupaná a jádřincu zbavená jablka nakrájíme na plátky a polovinu rozložíme na veku do pekáče. To celé posypeme polovinou cukru, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Na to skládáme další třetinu nakrájené veky, zalijeme mlékem s vejci, na to opět jablka a znovu posypeme cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Skládání zakončujeme krajíčky veky, zalijeme zbývajícím mlékem s vejci, zakapeme rozehřátým máslem a dozlatova upečeme v troubě.
Můžeme podávat posypané moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 19,993x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.10 (počet: 31) 8.10 31 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žemlovka (zemlbába)

jarda: Thursday, June 14, 2012
Tak jsem jí zkusil, pečené koleno to není, ale změna občas neškodí.
anonym: Saturday, November 6, 2010
rychlé,jednoduché a velice dobré!
george: Tuesday, May 11, 2010
ale přeci je to dobré
anonym: Tuesday, May 11, 2010
blééééé

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist