Srnčí směs s kysaný zelím

Suroviny

800 g srnčí plece
100 g anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
200 ml světlého piva
2 stroužky česneku
8 zrnek nového koření
2 cibule
1 velká mrkev
1 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
½ kg brambor
1 klobása
200 g kysaného zelí

recept nemá fotografii

Postup

Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, drceným česnekem a novým kořením. Do toho vložíme maso nakrájené na menší kousky, promícháme a vše uložíme do chladna a necháme přes noc marinovat.
Druhý den maso z marinády vyjmeme a necháme okapat. V pekáči rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou slaninu i maso a opékáme asi pět minut. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, promícháme a ještě opékáme. Poprášíme moukou, přilijeme zbylé pivo, zbylou marinádu, osolíme a opepříme. Promícháme, pekáč přikryjeme pokličkou nebo utěsníme alobalem a vložíme asi na hodinu do rozehřáté trouby.
Po hodině pečení přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu a pečeme dál v troubě, pokud brambory nezměknou. Úplně nakonec poklademe navrch kysané zelí a necháme už jen prohřát.
Podáváme s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,209x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí směs s kysaný zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist