Kuřecí řízky s broskvovým přelivem
Suroviny
4 kuřecí řízky
olej
mletý pepř
sůl
Malý broskvový kompot
1 lžička solamylu
mletý zázvor
karí koření

Postup
Broskve z kompotu nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolku. Zalijeme je šťávou z kompotu tak, aby byly potopené. Zahříváme. Do 100 ml zbylé šťávy vmícháme solamyl, přilijeme k broskvím a za stálého míchání necháme zhoustnout. Ochutíme karí kořením a mletým zázvorem podle chuti. Odstavíme ze zdroje tepla.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, přes potravinářskou fólii lehce naklepeme, aby bylo maso všude stejně silné. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Na talíři přelijeme broskvovým přelivem.
Podáváme třeba s rýží, vařeným bramborem, šťouchanými brambory nebo s hranolky. Je to rychlé, chutné, dokonce to lahodí oku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,451x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí řízky s broskvovým přelivem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!