Mrkvovo-zázvorový chlebíček
Suroviny
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 ½ hrnku jemně nastrouhané mrkve
½ hrnku nasekaného kandovaného nebo sušeného ovoce
tuk a strouhanka na vymazání formy
Krém:
2 lžíce másla
120 g lučiny
1 hrnek moučkového cukru
pomerančová kůra
1 lžíce pomerančového likéru nebo džusu
Postup
Prosátou mouky promícháme s práškem do pečiva, přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme. Těstem naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali strouhankou. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C po dobu asi 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme trochu zchladnout a vyklopíme z formy.
Na krém ušleháme změklé máslo s lučinou a cukrem do pěny, krém ochutíme pomerančovou kůrou a pomerančovým likérem nebo džusem. Ozdobně ho nastříkáme na vršek chlebíčku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,514x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mrkvovo-zázvorový chlebíček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!