Mrkvovo-zázvorový chlebíček

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 ½ hrnku jemně nastrouhané mrkve
½ hrnku nasekaného kandovaného nebo sušeného ovoce
tuk a strouhanka na vymazání formy
Krém:
2 lžíce másla
120 g lučiny
1 hrnek moučkového cukru
pomerančová kůra
1 lžíce pomerančového likéru nebo džusu

recept nemá fotografii

Postup

Prosátou mouky promícháme s práškem do pečiva, přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme. Těstem naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali strouhankou. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C po dobu asi 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme trochu zchladnout a vyklopíme z formy.
Na krém ušleháme změklé máslo s lučinou a cukrem do pěny, krém ochutíme pomerančovou kůrou a pomerančovým likérem nebo džusem. Ozdobně ho nastříkáme na vršek chlebíčku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,322x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mrkvovo-zázvorový chlebíček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist