Hovězí roláda s paprikou

Suroviny

700 g zadního hovězího masa
2-3 červené papriky nebo kapie
2 stonky řapíkatého celeru
4 plátky anglické slaniny
4 lžíce vařené rýže
sůl
mletý pepř
olej
trochu másla

recept nemá fotografii

Postup

Základem každé masové rolády je vhodně připravené maso, lepší je požádat o tuto službu řezníka, který může vybrat vhodný kus masa a upravit ho na plát. Maso rozložíme na potravinářskou fólii, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na pruhy, které poklademe na maso. Do středu dáme pruh vařené rýže, na ni stonky (oloupané) řapíkatého celeru, které jsme zabalili do plátků slaniny. Roládu pevně svineme (využijeme k tomu fólii, která leží pod masem) a svážeme potravinářským provázkem.
V pekáči roládu na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme, podlijeme vodou a zakrytou pečeme do měkka. Doba pečení závisí na kvalitě masa. Roláda by neměla být vysušená, měla by zůstat š’tavnatá. Podle potřeby podléváme vodou a případně poléváme i vypečenou šťávou roládu. Šťávu nakonec zjemníme přidáním másla (v horké šťávě se máslo během chvilky rozpustí).
Roládu po vyjmutí z trouby necháme mírně zchladnout, odstraníme provázek a nakrájíme ji ostrým nožem na plátky. Podáváme třeba s bramborovou kaší, kterou polijeme šťávou z pod masa. Vhodnou přílohou je i rýže.
Poznámky:
Jde samozřejmě o více porcí než čtyři, roládu můžete podávat i studenou a doplnit ji čerstvou zeleninou (například malými rajčátky).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,216x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí roláda s paprikou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist