Vepřový guláš s hříbky
Suroviny
400 g vepřového plecka
300 g hříbků (i mražených)
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
trochu vývaru
zelená petrželka

Postup
Vepřovou plech opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Houby necháme mírně rozmrazit, máme-li příležitost, použijeme čerstvé. Houby musí být tvrdé, bílé a kvalitní.
V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme maso a rychle ho opečeme po všech stranách. Osolíme, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené hříbky a ještě chvíli společně dusíme.
Ve zbylém vývaru rozmícháme papriku a hladkou mouku a zavaříme do masovo houbové směsi. Promícháme a společně ještě asi 10 minut povaříme.
Guláš podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem. Na talíři ho posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,595x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřový guláš s hříbky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!