Játra karí s mandlemi
Suroviny
500 g vepřových jater
1 větší cibule
2 červené papriky
50 g oloupaných mandlí
1 lžíce škrobové moučky (solamylu)
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce sádla
mletý pepř
karí koření
sůl

Postup
Játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Poprášíme škrobovou moučkou, promícháme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Zatím si očistíme a pokrájíme červené papriky na proužky a cibuli na půlkolečka.
Na pánvi rozpálíme sádlo a kousky jater na něm rychle opečeme až změní barvu. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a mandle, promícháme a chvilku (asi 3 minuty) společně opékáme. Papriky by měly zůstat „křupavé“. Mezitím opepříme a posypeme karí kořením (asi 1 rovnou lžičku), přilijeme sojovou omáčku a lehce promícháváme. Podlijeme 2 až 3 lžícemi vody, vytvoří se trochu šťávy, která spojí maso se zeleninou. Nakonec osolíme a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s rýží, kterou začneme samozřejmě připravovat dříve než maso, jehož příprava je velmi rychlá.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,489x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra karí s mandlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!