Mandlový věnec

Suroviny

4 vejce
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
130 g tuku (Hera)
150 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml vlažného mléka
4 lžíce likéru Amaretto
citrónová kůra
1 lžíce kakaa
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku
mandlové lupínky na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přimícháme žloutky. Potom přidáme vlahé mléko, likér, lžičku nastrouhané citrónové kůry a obojí mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme. Nakonec lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Část těsta oddělíme a promícháme s kakaem.
Formu na věnec vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Střídavě do ní vkládáme světlé a kakaové těsto. Lžící těsto ve formě urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pomalu pečeme.
Upečený věnec vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.
V mikrovlnce (nebo nad horkou párou) necháme rozpustit tuk a čokoládu, promícháme. Čokoládovou polevu natřeme štětcem na povrch věnce a hned posypeme hustě mandlovými lupínky.
Praktické poznámky:
Místo věnce můžete použít větší formu na bábovku.
Místo likéru Amaretto lze použít i náš tuzemák.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,130x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlový věnec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist