Mandlový věnec

Suroviny

4 vejce
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
130 g tuku (Hera)
150 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml vlažného mléka
4 lžíce likéru Amaretto
citrónová kůra
1 lžíce kakaa
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku
mandlové lupínky na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přimícháme žloutky. Potom přidáme vlahé mléko, likér, lžičku nastrouhané citrónové kůry a obojí mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme. Nakonec lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Část těsta oddělíme a promícháme s kakaem.
Formu na věnec vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Střídavě do ní vkládáme světlé a kakaové těsto. Lžící těsto ve formě urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pomalu pečeme.
Upečený věnec vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.
V mikrovlnce (nebo nad horkou párou) necháme rozpustit tuk a čokoládu, promícháme. Čokoládovou polevu natřeme štětcem na povrch věnce a hned posypeme hustě mandlovými lupínky.
Praktické poznámky:
Místo věnce můžete použít větší formu na bábovku.
Místo likéru Amaretto lze použít i náš tuzemák.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 238x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlový věnec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist