Mexický salát

Suroviny

300 g mletého hovězího masa
1 malá konzerva kukuřice
1 konzerva červených fazolí
1 ledový salát
4 rajčata
1 kelímek zakysané smetany
1 citrón
1 cibule
sůl
mletý pepř
1 lžička mleté skořice
1 lžička kakaa
olej

recept nemá fotografii

Postup

Základem tohoto salátu je opečené mleté maso s nezvyklou příchutí skořice a kakaa. Nebojte se toho, je to opravdu dobré. Kdo neviděl, co se do toho dává, tak se ptá, čím je způsobená ta nezvyklá, ale výborná chuť.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V kastrolu nebo na hlubší pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme mleté maso a také restujeme, až změní barvu. Přitom ho osolíme, opepříme a nakonec přidáme skořici a kakao. Promícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
Ledový salát si natrháme na kousky, rajčata pokrájíme, z červených fazolí a z kukuřice slijeme nálev. Připravíme si zakysanou smetanu a citrónovou šťávu. A hlavně velkou misku, protože salátu je větší množství. Na dno misky dáme kousky ledového salátu, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme opečeným masem, kousky rajčat, fazolemi a kukuřicí. Tuto vrstvu potřeme zakysanou smetanou. A znovu opakujeme – ledový salát, citrónová šťáva, maso, rajčata, kukuřice, fazole, zakysaná smetana. A můžeme udělat ještě třetí vrstvu, pokud zbývají suroviny.
Salát necháme chvíli odležet v chladnu a podáváme s pečivem.
Volně podle receptu J. Babici.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,727x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mexický salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist