Krůtí stehno ala bažant
Suroviny
1 menší krůtí stehno
3 cibule
4 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
sůl
tymián
4 celé kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
200 ml bílého vína
olej
Postup
Krůtí stehno je lepší mít bez kosti, snadněji se upeče. S přípravou začínáme asi s dvouhodinovým předstihem, protože pečení či spíše dušení je pozvolné a trvá i více než hodinu (záleží na stáří a kvalitě masa).
Krůtí stehno opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a osolíme. Oloupeme si cibuli a česnek a obojí hrubě nakrájíme. Na proužky nakrájíme také anglickou slaninu. Všechny nakrájené suroviny rozprostřeme na dno pekáče. Krůtí stehno opečeme na pánvi na rozpáleném tuku po všech stranách, aby se maso zatáhlo. Přemístíme ho do pekáče. Posypeme dost tymiánem a přidáme další koření. Na pánev s výpekem vlijeme víno, promícháme s výpekem, necháme chvíli povařit a potom vlijeme na maso do pekáče.
Pečeme v troubě při teplotě asi 160 st. C, občas kontrolujeme, maso poléváme šťávou a podle potřeby podlijeme teplou vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme z trouby, necháme trochu odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme.
Vhodnou přílohou je rýže, na fotografii je tříbarevná rýže (vhledem ke svému složení s různých druhů rýže se vaří trochu déle, než běžná rýže).
Toto jídlo je vhodné doplnit jednoduchým zelenínovým salátem (třeba okurkovým, hlávkovým, rajčatovým).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,253x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí stehno ala bažant
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!