Pstruh po mlynářsku

Suroviny

2 pstruzi
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
mletý pepř
1 citrón
100 g másla
3 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Vně i uvnitř je osolíme. V mističce smícháme olej, sůl, mletý pepř a vinný ocet. Touto směsí potřeme důkladně pstruhy v břišní dutině i na povrchu a necháme asi půl hodiny odležet v chladnu.
Poté přes sítko poprášíme pstruhy po obou stranách hustě hladkou moukou. Ve větší pánvi si rozpustíme máslo a ryby na něm pomalu pečeme po obou stranách. Hotové pokapeme citrónem.
Podáváme třeba na směsi listových salátů s bílým pečivem.
Poznámka:
Doba pečení je závislá také na velikosti pstruha. Správně upečený pstruh má šťavnaté maso, kostru lze prakticky vcelky vyjmout, takže není nutné se obávat kostí. Předpis je na 2 porce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,718x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh po mlynářsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist