Jehněčí hřbet pečený

Suroviny

1,20 kg jehněčího hřbetu
sůl
olej
máslo
vývar (z kostí, z masoxu)

recept nemá fotografii

Postup

Maso opereme, osušíme a dobře osolíme. V pekáči rozpálíme olej (sádlo) a jehněčí hřbet v celku na něm po všech stranách opečeme. Opečené maso obrátíme hřbetem dolů a zvolna pečeme v troubě asi půl hodiny. Při pečení občas poléváme i podléváme vlastní šťávou nebo vývarem. Po půl hodině maso obrátíme a pečeme další půl hodiny. Když se maso dopéká, potřeme povrch rozpuštěným máslem, aby dostal pěknou barvu.
Když se maso upeče, vyjmeme ho z pekáče, ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, přidáme zbylé máslo, osolíme a krátce povaříme.

Při porcování upečeného masa najdříve odřízneme z každé strany hřbetu jeden váleček a potom rozdělíme na porce. Šťávou polijeme maso na talíři. Dbáme na to, aby jsme podávali maso teplé (případně na nahřátém talíři). Vhodnou přílohou jsou například vařené brambory, opečené brambory či bramborová kaše.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 060x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí hřbet pečený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist