Celozrnné houstičky

Suroviny

300 g světlé hladké pšeničné mouky
200 g celozrnné mouky
200 ml vody
100 ml mléka
30 g másla
1 sáček instatního droždí
2 lžíce cukru
1,5 lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Recept je přizpůsoben pro přípravu v domácí pekárně.
Do nádoby nalijeme vlahou vodu a vlahé mléko, přidáme změklé máslo, cukr a sůl, vsypeme obojí mouku a na povrch mouky nasypeme instatní droždí.
Použijeme program pro přípravu těsta.
Vykynuté těsto rozdělíme asi na 10 stejných kousků. Vytvoříme z nich silné válečky, které na obou koncích trochu zašpičatíme. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a každou houstičku na povrchu třikrát šikmo nařízneme. Pod utěrkou necháme ještě jednou kynout asi půl hodiny. Potom povrch houstiček potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme (sezamovým, slunečnicovým, lněným či makovým) semínkem.
Vložíme do trouby rozehřáté na 190 st. C a pečeme až zezlátnou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,057x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celozrnné houstičky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist