Kuře na pórku a kari
Suroviny
4 ks kuřecích prsou
1 pórek
1 malá cibule
100 ml vývaru
2 lžíce červeného dezertního vína
1 lžička kari koření
sůl
4 lžíce oleje
1 vejce
1 lžička škrobové moučky (Solamyl)

Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na silnější proužky. V misce rozšleháme celé vajíčko a přidáme škrob rozmíchaný asi ve 2 lžících vody. Osolíme, společně promícháme, vložíme maso a necháme asi hodinu v chladnu odležet.
Zatím si očistíme pórek, cibuli, obojí nakrájíme. A připravíme si přílohu - rýži.
Na pánvi rozpálíme olej a na něm krátce orestujeme kuřecí proužky. Přidáme nakrájený pórek, cibuli, kari koření a víno. Přilijeme také vývar a zvolna dusíme, až maso změkne. Netrvá to dlouho, kuřecí maso je měkké během 10 minut.
Podáváme s rýží, vhodnou zeleninovou přílohou je okurkový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,733x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Kuře na pórku a kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!