Kuře na pórku a kari

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
1 pórek
1 malá cibule
100 ml vývaru
2 lžíce červeného dezertního vína
1 lžička kari koření
sůl
4 lžíce oleje
1 vejce
1 lžička škrobové moučky (Solamyl)

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na silnější proužky. V misce rozšleháme celé vajíčko a přidáme škrob rozmíchaný asi ve 2 lžících vody. Osolíme, společně promícháme, vložíme maso a necháme asi hodinu v chladnu odležet.
Zatím si očistíme pórek, cibuli, obojí nakrájíme. A připravíme si přílohu - rýži.
Na pánvi rozpálíme olej a na něm krátce orestujeme kuřecí proužky. Přidáme nakrájený pórek, cibuli, kari koření a víno. Přilijeme také vývar a zvolna dusíme, až maso změkne. Netrvá to dlouho, kuřecí maso je měkké během 10 minut.
Podáváme s rýží, vhodnou zeleninovou přílohou je okurkový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,305x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře na pórku a kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist