Kávová bábovka

Suroviny

300 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
250 g másla nebo jiného tuku (Hera)
4 vejce
100 ml silnější kávy
2 lžičky kypřícícho prášku
6 lžic kávového likéru

Kávová poleva:
200 g kostkového cukru
100 ml silnější kávy
moučkový cukr podle potřeby

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tük vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutky, přidáme téměř vychladlou kávu, likér a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do bábovkové formy dobře vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě při teplotě asi 170 st. C po dobu zhruba 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku trochu zchladnout a teprve pak ji vyklopíme z formy.
Poleva:
Kostkový cukr v kastrolku zalijeme uvařenou kávou, přivedeme k varu a vaříme minutu. Pak přidáme tolik moučkového cukru, aby vznikla polohustá hmota, kterou vymícháme na hladkou a hustou polevu.
Poznámka:
Stejné těsto jsem nalila do velké dortové formy, upečené polila kávovou polevou a posypala mandlovými lupínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,502x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kávová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist