Kuře po provensálsku

Suroviny

1 kuře
2 lžíce oleje
150 ml bílého vína
4 rajčata
3 stroužky česneku
mletý pepř
1 vrchovatá lžička provensálského koření
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuře naporcujeme, opláchneme, osušíme a jednotlivé porce osolíme. V kastrolu si rozpálíme trochu oleje a kuřecí porce na něm prudce opečeme. Posypeme je mletým pepřem a provensálským kořením, podlijeme vínem a přidáme pokrájený česnek a pokrájená rajčata. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka.
Podáváme s bílým chlebem nebo třeba s dušenou rýží, kterou jsme na závěr lehce promíchali s malou konzervou sterilované kukuřice.
Poznámky:
Místo celého kuřete můžeme použít i kuřecí stehna nebo kuřecí čtvrtky. Místo čerstvých rajčat můžeme použít i rajčata z konzervy (zejména v zimním období, kdy se na trhu nabízejí rajčata málo vyzrálá).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,491x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře po provensálsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist