Jahodová něha

Suroviny

Těsto:
4 vejce
260 g moučkového cukru
8 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
260 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Navrch:
250 g tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
100 g čokolády
50 g mandlových plátků

recept nemá fotografii

Postup

Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme kakao, olej a vodu a promícháme. Postupně přimícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C. Necháme vychladnout.
Zatím si očistíme a opereme jahody. Necháme je řádně okapat a pokrájíme podélně na poloviny.Tvaroh promícháme se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Kdo má rád silnou vrstvu na povrchu, může použít dva tvarohy se dvěma zakysanými smetanami, také cukru lze dát podle chuti. Tvarohovou směsí potřeme povrch vychladlého moučníku a posázíme půlkami jahod. Zasypeme plátky mandlí a nakonec polijeme cikcak rozpuštěnou čokoládou. Čokoládu rozpustíme v kastrolku nad párou (můžeme přidat lžičku ztuženého tuku) nebo v mikrovlnné troubě. Nebo použijeme čokoládovou polevu v sáčku, která se dá rozehřát vložením sáčku do teplé vody a po odstrižení rohu se s ní krásně zdobí moučníky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,204x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodová něha


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist