Valašská pečeně
Suroviny
800 g vepřové pečeně
200 g moravského uzeného
1 větší cibule
2 rajčata
1 paprika
200 ml vývaru z masoxu
150 g nastrouhaného eidamu
400 g uvařených brambor
olej

Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem a přendáme do pekáčku. Na pánvi pak na vysmaženém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené moravské uzené, rajčata a papriku. Zalijeme trochou vývaru a ještě 3 minuty vaříme. Touto omáčkou pak přelijeme připravené maso v pekáčku, pokryjeme jej plátky vařených brambor, posypeme sýrem a dáme zapéci do vyhřáté trouby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,173x

Komentáře receptu Valašská pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!