Sušené jeřabiny
Suroviny
Jedlé jeřabiny
cukr

Postup
Z jeřabin odstraníme stopky, opláchneme je a povaříme asi 20 minu ve vodě. Odcedíme vodu, jeřabiny rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a poprášíme cukrem. Ne příliš, neměla by vzniknout jednolitá cukrová vrstva, jeřabiny by se měly pouze prosladit. Necháme je takto přes noc.
Následující den je sušíme - buď v sušičce na ovoce (s tou ale nemám zkušenosti) nebo v troubě při teplotě 50 až 70 st. C a zapnutém větráčku. Sušení trvá relativně dlouhou, sušila jsem je asi 3 odpoledne a nakonec dosoušela na sluníčku.
Hotové uložíme do sklenic se šroubovacím víčkem. Používáme do moučníků místo rozinek, ke svíčkové místo brusinek nebo do ovocných čajů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,755x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Sušené jeřabiny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!