Sušené jeřabiny

Suroviny

Jedlé jeřabiny
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Z jeřabin odstraníme stopky, opláchneme je a povaříme asi 20 minu ve vodě. Odcedíme vodu, jeřabiny rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a poprášíme cukrem. Ne příliš, neměla by vzniknout jednolitá cukrová vrstva, jeřabiny by se měly pouze prosladit. Necháme je takto přes noc.
Následující den je sušíme - buď v sušičce na ovoce (s tou ale nemám zkušenosti) nebo v troubě při teplotě 50 až 70 st. C a zapnutém větráčku. Sušení trvá relativně dlouhou, sušila jsem je asi 3 odpoledne a nakonec dosoušela na sluníčku.
Hotové uložíme do sklenic se šroubovacím víčkem. Používáme do moučníků místo rozinek, ke svíčkové místo brusinek nebo do ovocných čajů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,433x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sušené jeřabiny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist