Opilé blumy

Suroviny

blumy
máslo
tmavý třtinový cukr
slivovice
zakysaná smetana

recept nemá fotografii

Postup

Blumy omyjeme, osušíme, rozřízneme na poloviny a vyjmeme pecky. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm zkaramelizujeme tmavý třtinový cukr. Přidáme blumy, orestujeme a nakonec zastříkneme slivovicí.
Na talíři rozetřeme zakysanou smetanu, na ní poklademe teplé blumy a zakápneme je cukrem z pánve. Podáváme teplé.
Poznámka:
Je to rychlé a chutná to. Místo slivovice můžete použít jakoukoliv jinou pálenku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,522x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Opilé blumy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist