Vepřové s barevnou smetanovou omáčkou

Suroviny

4 vepřové řízky
svazek naťových cibule
2 lžíce kaparů
1 menší červená kapie
200 ml bílého vína
200 ml smetany na vaření
1 lžička škrobové moučky
sůl
mletý pepř
olej
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Naťové cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Z kapie odstraníme semeník, rozřízneme na čtvtky, opláchneme a pokrájíme na jemné proužky.
V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme do něj nakrájenou cibulku a papriky, zpěníme a na tom opečeme rychle řízky po obou stranách. Zalijeme bílým vínem, přidáme kapary a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme teplou vodou nebo masovým vývarem.
Jakmile je maso měkké, rozmícháme ve smetaně 1 lžičku škrobové moučky a vlijeme do šťávy z pod masa. Promícháme a pár minut provaříme.
Podáváme s rýží nebo i s těstovinami. Na talíři dozdobíme jemně nasekanou naťovou petrželkou.
Poznámky:
Škrobová moučka je např. Solamyl.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 981x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové s barevnou smetanovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist