Borůvkový koláč s tvarohovou náplní

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
200 g tuku
120 g moučkového cukru
2 žloutky
1 lžíce mléka
1 lžička citrónové šťávy

Náplň:
500 g měkkého tvarohu
400 g borůvek
150 g moučkového cukru
2 vejce
40 g másla
1 lžička citrónové kůry
Drobenka:
150 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
2 lžíce másla

recept nemá fotografii

Postup

Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutky, citrónovou šťávu a mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v chladnu asi hodinu odležet (nutné).
Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo utřeme s cukrem, vejci a citrónovou kůrou. Nakonec přidáme tvaroh a promícháme.

Množství těsta odpovídá dvěma středním kruhovým formám nebo jednomu plechu na pečení. Těsto rozválíme na plát podle tvaru formy nebo plechu a opatrně přeneseme (například pomocí válečku) do formy, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Potřeme tvarohovou náplní a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st.C, kde koláč zapečeme, až lehce zrůžoví.
Přísady na drobenku promneme. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, poklademe borůvkami, posypeme drobenkou a dopečeme do růžova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,197x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Borůvkový koláč s tvarohovou náplní


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist