Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Suroviny
500 g měkkého tvarohu
500 g polohrubé mouky
300 g rybízu
200 g másla
150 g cukru krupice
100 g hnědého cukru
3 vejce

Postup
V misce smícháme mouku s hnědým cukrem, přidáme změklé máslo a vytvoříme rukama drobenku. Ve druhé misce vyšleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a dobře rozmícháme.
Menší plech vyložíme papírem na pečení a na dno rozprostřeme polovinu drobenky. Posypeme ji kuličkami rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a povrch posypeme zbylou drobenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C zhruba 40 minut. Krájíme až po vychladnutí.
Rybíz můžeme použít čerstvý i zmražený. Samozřejmě lze použít i jiné drobné ovoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,998x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!